اولش که پوستر فیلم را دیدم فکر کردم باز هم یکی از آن ژاپنیهای کند و ملالآور، اما تجربهی استثنایی «کافکا در کرانه» و جذبهای که باعث شده بود ششصد صفحه کتاب را یکنفس ببلعم وسوسهام کرد دکمهی پلی را فشار دهم و پلی کردن همان و محو و جادوشده خیره به صفحهی تلویزیون ماندن همان. هیچ باورم نمیشد جزئیات روزمرگی تکراری یک توالتشور در توکیو یک همچو تأثیر رواندرمانگرانهای داشته باشد. رسماً تأثیرش بهاندازهی چند جلسهی تراپی آرام و ثمربخش بود. یکجور تأثیری که میدانی حاصل تماشای این فیلم است اما نمیدانی دقیقاً چطور و چگونه تماشای یک فیلم دوساعته به چنین تأثیر ماندگاری منتهی شده است، عیناً مشابه فرآیند رواندرمانگرانهی ثمربخشی که تغییرات پایدار حاصل از آن را در زندگی روزمرهات میبینی اما نمیتوانی دقیقاً نشان دهی چرا و چطور آن نیم ساعت سه ربع حرفزدنهای هفتگی از این در و آن در به چنین تأثیری منتهی شده است.
بیشتر بخوانیداعتراض به وضعیت اینترنت در ایران
«وضعیت اینترنت امروز ایران فاجعهبار است. فیلترینگ گسترده، اختلالات مستمر و سرعت پایین چیزی بهنام اینترنت برای ایرانیان باقی نگذاشته و حق دسترسی آزاد به اینترنت را نقض کرده است. همانطور که در گزارش انجمن تجارت الکترونیک آمده است، وضعیت اینترنت ایران بیشترین شباهت را با کشورهای فقیر و توسعهنیافته دارد، اما تفاوت اصلی در خودخواسته بودن این شرایط برای ایران است. خودخواسته به این معنا که بخش قابلتوجهی از مشکلات اینترنت کشور از فیلترینگ و محدودیتهای آن تا سرعت و اختلالات گسترده نه بهدلیل مشکل در توسعه زیرساختها که بهدلیل سیاستگذاریها، اقدامات مدیریتی و اعمال قوانین به وجود آمده است. در نهایت گلاویز شدن شهروندان و کسبوکارهای ایرانی با یکی از ناامنترین و بیکیفیتترین اینترنتهای دنیا، مرگ تدریجی رؤیای توسعه اقتصاد دیجیتال و یونیکورنهای دانشبنیان را رقم میزند.»
بیشتر بخوانیددر قعر یأس
اگر فکر میکنید ما امروز در یکی از ناامیدانهترین لحظات و برهههای تاریخی این مملکت گیر افتادهایم، پیشنهاد میکنم کتاب «روزها در راه» شاهرخ مسکوب را بخوانید تا ببینید یأس چه عمق دهشتناکی میتواند داشته باشد، خیلی خیلی عمیقتر از ناامیدی این روزها و لحظههای حاضر ما.
بیشتر بخوانیددوستی: فراتر از بدیهیات
دوستی به چه کارمان میآید؟ چرا باید وقت و انرژی و توانمان را صرف دوستی کنیم؟ دوستی دقیقا چه چیزی بهمان میدهد که دیگر تعاملاتمان در اجتماع مثل تعاملات خانوادگی و کاری نمیدهد؟ کتاب فلسفه دوستی را با این پرسشها آغاز کردم، چون علیرغم اینکه
بیشتر بخوانیدبازار خدمات آموزشی در مدرسه و دانشگاه: یک طرح مسأله
تحصیل آموزش ابتدایی در برخی مدارس غیرانتفاعی در تهران چندین برابر تحصیل در پرتقاضاترین رشتههای مهندسی در معتبرترین دانشگاههای کشور هزینه دارد. چرا و چگونه؟
از اوایل دهه هفتاد شمسی تغییری در حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی در کشور رخ داد: اینکه دولت بهصورت رسمی به ارائهدهندگان خدمات آموزشی اجازه داد در قبال خدماتشان از متقاضیان پول دریافت کنند. این تغییر طی حدود سه دهه بعد، به پیامدهای کاملاً متفاوتی در آموزش و پرورش و آموزش عالی منجر شد.