عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه هرجا فساد و تخلف در داخل ستاد شهرداری غیرقابل انجام شود راهدرروهایی تحت عنوان واحدهای تابعه نسبت به انجام آن اقدام میکنند، اظهار داشت: با توجه به مقاومتهای بسیاری که وجود دارد ما نتوانستیم شفافیت را به طور کامل در این واحدها محقق سازیم و این مسئولیتی بزرگ و مهم برای شورای ششم است.
بهاره آروین شب گذشته با حضور در برنامه زنده تهران ۲۰ که از شبکه پنج سیما پخش میشد ضمن توضیح اقداماتی که در شورای پنجم در زمینه شفافیت انجام شده است، گفت: پیش از اینکه اقدامات شفافیتبخش آغاز شود با ترس زیادی از سوی مدیران ذیربط مواجه بودیم. مثلا زمانی که تصمیم گرفتیم بودجه شهرداری را شفاف و قابل تحلیل سازیم، مدیران مربوطه میگفتند همین که پیش از این فایل pdf بودجه را منتشر میکردیم عدهای با برنامههای فتوشاپی اقدام به حاشیهسازی میکردند و کاری از دست ما برنمیآمد. اگر فایل اکسل بودجه را منتشر کنیم و حاشیهها بیشتر شود چه باید کرد؟
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: اکنون دولت و دستگاههای مختلف اغلب سایت شفاف دارند و دیگر آن ترس سابق ریخته است. انتشار قراردادها دیگر در کلیه دستگاههای دولتی پی گرفته میشود و شکر خدا شهرداری تهران در این زمینه پیشگام بود.
وی با بیان اینکه ما به تحقق شفافیت در شهرداری اکتفا نکردیم و آن را در شورای شهر هم دنبال کردیم، عنوان کرد: عضویت بنده در هیات رئیسه شورای شهر به این دلیل بود که بتوانم شفافیت آرا را محقق کنم. دستگاه رایگیری الکترونیکی چهار سال پیش از آن خریداری شده بود اما استفاده نمیشد و حتی خدمات پشتیبانی آن منقضی شده بود. ما این دستگاه را بهروزرسانی کردیم و رایگیری الکترونیکی را آغاز کردیم. این باعث شد ثبت و ضبط آرا شفاف شود و همان آرا را روی مانیتور شورا هم نمایش دادیم. پس از آن قرار شد مشروح مذاکرات شورا هم در دسترس عموم قرار گیرد. پیش از آغاز شورای پنجم جلسات صحن در روزهای یکشنبه علنی بود و سه شنبهها رسانهها حق حضور نداشتند. اما در شورای پنجم هیچ جلسه غیرعلنی نداشتیم.
آروین در ادامه با اشاره به اقداماتی که در شهرداری برای مقابله با فساد انجام شد گفت: یکی از حوزههای مهمیکه محمل فساد بود حوزه صدور مجوزهای شهرسازی بود. ما اطلاعات تمام پروانههای ساختمانی را که از سال ۹۷ به بعد تشکیل پرونده داده بودند و برای آنها پروانه صادر شده بود منتشر کردیم. همچنین کلیه امضاهای شوراهای معماری را برای هر پروانه ساختمانی روی وبسایت شفاف آوردیم. این اطلاعات از داخل حساب شهروندی تهران من هم قابل دسترسی است. با انتشار این اطلاعات تصمیمگیرندگان دیگر به راحتی پای تخلف را امضا نمیکنند؛ چون میدانند این امضاها در کشو و آرشیو نیست بلکه جلوی چشم میلیونها شهروند است.
مسدودسازی هر راهدرروی فساد منجر به ایجاد راههای دیگر میشود
رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران افزود: البته هرگاه راههای فساد را ببندید راههای دیگر برای آن باز میشود. در هر حوزهای که خواستیم شفافیت ایجاد کنیم دیدیم با بستن یک راه، راهدرروهای دیگری برای فساد باز میشود. به همین دلیل من مدعی نیستم که تخلفات در شهرداری به صفر رسیده است اما مدعی هستم که کاهش محسوسی داشته است. نه به این دلیل که خیلی از متخلفان مچگیری کرده باشیم؛ بلکه به این دلیل که شفافیت در مدیران و کارکنان احتیاط ایجاد میکند و به این دلیل است که فساد و تخلف کاهش محسوس مییابد. اصلیترین کارکرد شفافیت پیشگیری از فساد است نه کشف آن.
وی در بخش بعدی سخنان خود بیان کرد: یکی از کارهای مهم شفافیت اعتمادسازی در میان مردم است. ما در این راستا ابتدا کاری کردیم تا مردم از طریق درگاهی واحد با شهرداری مرتبط شوند و آنگاه سامانههای ۱۸۸۸ و ۱۳۷ را در این درگاه واحد ارتقا دادیم. اکنون مردم به راحتی میتوانند از طریق درگاه تهران من پیام خود را در این سامانهها ثبت و پیگیری کنند و بازخورد خود را نیز از خدمات و نحوه رسیدگی به پیامها ثبت کنند.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه هیچ گاه شرایط یک شبه اصلاح نمیشود، اظهار کرد: ما چهار سال در شورای شهر تلاش کردیم تا بدنه شهرداری که سالها به نبود شفافیت عادت کرده بود، به شفافیت عادت کند. درست است که طرح من در اوایل کار طرح شهرداری تمامشیشهای بود اما پس از ورود به شورا با هزار پستوی تودرتو مواجه شدم. ابتدا تنها چهار حوزه مهم را برای ایجاد شفافیت در نظر داشتیم اما پس از ورود متوجه شدیم حوزههای بسیاری نیازمند شفافیت است. به هر حال باید تلاش کنیم تا با همین حرکات مورچهای شرایط را تا حدودی تغییر دهیم و تکمیل آن را از شوراهای بعدی مطالبه کنیم.
وی تصریح کرد: در همه جای دنیا حرکت شفافیت کند و سخت بوده است اما اگر پیگیر باشیم شاید یک دهه بعد به جایی برسیم که فساد کاهشی چشمگیر یابد و اعتماد مردم هم به نهاد شهرداری افزایش یابد.
شورای ششم باید درراستای شفافیت دو حوزه به صورت زیرساختی کار کند: املاک و واحدهای تابعه
آروین تاکید کرد: شورای ششم در دو حوزه باید به صورت زیرساختی کار کند. یکی حوزه املاک و دیگری حوزه واحدهای تابعه.
او با اشاره به حیاط خلوت واحدهای تابعه گفت: بحث واحدهای تابعه چه در دولت چه در شهرداری وجود دارد و راهی برای تخلف و فساد محسوب میشود؛ چراکه هر کاری در ستاد شهرداری یا دولت قابل انجام نیست در این واحدها قابل انجام است. تازه این شرکتها و سازمانها اگر کاری را نتوانند انجام دهند و نیاز به راهدررو داشته باشند واحدهای دیگری در زیرمجموعه خود ایجاد میکنند. ما تلاش خود را برای ایجاد شفافیت در این واحدها کردیم اما مقاومتها بسیار بود و نتوانستیم کار را تکمیل کنیم. بنابراین یک پکیج بزرگ شفافیت برای شورای ششم وجود دارد و آن بحث واحدهای تابعه شهرداری تهران است.
عضو شورای شهر تهران در ادامه تاکید کرد: علاوه بر این، شورای ششم باید روی برقراری ارتباط شهروندان با وبسایت شفاف هم کار کند؛ چراکه کاربری این سایت هنوز ساده نیست. ما آییننامه حمایت از گزارشگران تخلف را هم تا پیش از پایان دوره تصویب خواهیم کرد اما برای اینکه برنامه سوتزنی واقعا محقق شود باید کاربری این سایت بهبود یابد و شهروندان با آن آشناتر شوند. به هر حال امیدوارم راه شفافیت ادامه یابد و مردم به کسانی رای دهند که شفافیت شعار آنهاست.
دیدگاهتان را بنویسید