پیگیری انجام الکترونیکی معاملات در شهرداری تهران

صدویازدهمین جلسه کمیته شفافیت و شهر هوشمند ۲۰ آبان ماه به ریاست بهاره آروین و با حضور محمد فرجود مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات، محمدرضا زارعلی مدیرکل امور مالی و اموال، جواد اسلامی سرپرست اداره کل خزانه‌داری و وحید عرب مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران به صورت مجازی برگزار شد.

از آنجا که قرار است سوم و چهارم آذر ماه جلسات آزمایشی مناقصه در مناطق ۲ و ۲۲ به صورت تمام‌الکترونیکی برگزار شود، در جلسه کمیته مقرر شد معاونت مالی و اقتصاد شهری و سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات حداکثر تا ۸ آذر ماه با توجه به نتایج این جلسات برنامه زمان‌بندی دقیق راه‌اندازی سامانه جامع معاملات در مناطق ۲۲گانه و واحدهای تابعه شهرداری تهران را برای برگزاری تمام‌الکترونیکی مناقصات و مزایدات به شورای شهر تهران ارسال کنند.

همچنین در صدویازدهمین جلسه کمیته مقرر شد سازمان فاوا حداکثر ظرف مدت یک ماه، امضای الکترونیکی و همچنین حذف اسناد فیزیکی در مناقصات و مزایدات را برای این سازمان عملیاتی ساخته و گزارش اجرای آن را به شورای اسلامی شهر تهران ارسال کند.

علاوه بر این، در این جلسه مقرر شد اداره کل حقوقی با همکاری کمیته سامانه جامع معاملات، اطلاعات قراردادهای منتشرشده را بررسی کرده و ایرادات آنها را به هر واحد اعلام کند و پس از آن با ارائه مهلتی دو هفته‌ای به واحدها اصلاح اطلاعات را پیگیری کند.

در این جلسه انتشار برخط اطلاعات ماهانه درآمد و هزینه نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد سازمان فاوا حداکثر تا پایان آبان ۹۹ ایرادات نسخه‌های آزمایشی این دو داشبرد را رفع کرده و برای دریافت تاییدیه‌های لازم برای انتشار آنها اقدام نماید.

همچنین مقرر شد سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات درخصوص اطلاعات ثبت‌شده پرداخت روی ردیف بودجه به تفکیک مناطق و واحدهای تابعه، گزارشی از سامانه جامع مالی تهیه و به کمیته شفافیت و شهر هوشمند ارسال کند.

بیشتر بخوانید
پیگیری پروژه‌های اولویت‌دار شهر هوشمند و احکام برنامه سوم توسعه شهر تهران

صدودوازدهمین جلسه کمیته شفافیت و شهر هوشمند ۲۷ آبان ماه به ریاست بهاره آروین و با حضور محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات به صورت مجازی برگزار می‌شود.

بحث و تبادل نظر درخصوص ارتقای سامانه‌های ۱۳۷ و ۱۸۸۸ و به‌روزسانی درگاه جامع خدمات شهروندی (تهران من) از نخستین دستورات این جلسه است.

همچنین بررسی سند حکمروایی داده، درگاه تبادل خدمات داده‌محور، برنامه به‌روزرسانی و استانداردسازی سایت داده نما و امکان‌سنجی انتشار داده‌های داشبورد‌های سامانه‌ تحلیل شهرداری تهران از دیگر موضوعات این جلسه خواهد بود.

در بخش بعدی جلسه نیز سازمان فاوا گزارشی از پیشرفت سایر پروژه‌های اولویت دار شهر هوشمند با تاکید بر پروژه‌های سطح الف ارائه داده و علاوه بر این، با توضیحات خود از گزارش کمیته درخصوص اجرای احکام حوزه هوشمندسازی برنامه سوم توسعه شهر تهران رفع ابهام خواهد کرد.

بیشتر بخوانید
پیگیری شفافیت مالی در شهرداری تهران

صدویازدهمین جلسه کمیته شفافیت و شهر هوشمند سه‌شنبه ۲۰ آبان ماه به ریاست بهاره آروین و با حضور محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران و نمایندگان معاونت مالی و اقتصاد شهری به صورت مجازی برگزار می‌شود.

در این جلسه گزارش‌های معاونت مالی و اقتصاد شهری درخصوص انجام تمام‌الکترونیکی کلیه معاملات شهرداری تهران شامل ارسال الکترونیکی اسناد معاملات، دریافت و بازگشایی تمام‌الکترونیکی پاکات، انجام آزمایشی یک مناقصه در منطقه ۲ و ارسال بخشنامه برای انجام الکترونیکی کلیه مناقصات در مناطق ۲۲ گانه و برنامه زمان‌بندی دقیق و مراحل مورد نیاز اجرای کامل مناقصات و مزایدات مناطق به‌صورت تمام‌الکترونیکی بررسی خواهد شد.

همچنین گزارش این معاونت در مورد ثبت باگردش قراردادها در واحدهای تابعه شهرداری تهران، رفع ایرادات مربوط به ثبت قراردادها و انتشار آنها روی وبسایت شفاف و انتشار حواله‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

علاوه بر این، ثبت و انتشار اطلاعات قراردادهای ملکی، انتشار برخط درآمد و هزینه ماهانه، ارائه پیش‌نویس آیین‌نامه راه اندازی بازار آنلاین تهاتر و گزارش اطلاعات پرداخت‌هایی که به صورت علی‌الحساب و به تفکیک ردیف‌های اعتباری در مناطق انجام شده و در سامانه جامع مالی ثبت شده است (برای شش‌ماهه اول سال جاری) از دیگر دستورات این جلسه است.

بیشتر بخوانید
تصویب عرضه سهام همشهری و شهروند در بازار سرمایه/ عرضه سهام واحدهای تابعه در بازار سرمایه منجر به شفافیت مالی آن‌ها خواهد شد

اعضای شورای شهر تهران به کلیات لایحه برنامه عملیاتی اقدامات و زمانبندی اجرایی جهت عرضه سهام شرکت خدماتی شهروند و موسسه همشهری در بازار سرمایه رای موافق دادند.
بهاره آروین در دویست و چهل و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران ضمن قرائت گزارش کمیسیون برنامه و بودجه درخصوص لایحه «برنامه عملیاتی اقدامات و زمانبندی اجرایی جهت عرضه سهام شرکت خدماتی شهروند و موسسه همشهری در بازار سرمایه» اظهار داشت: مصوبه «الزام شهرداری تهران به ارائه‌ی لایحه در خصوص عرضه‌ی سهام شرکت‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات تابعه در بازار سرمایه» دقیقا یک سال پیش، با پیشنهاد کمیته شفافیت و شهر هوشمند و در تاریخ ۱۴ آبان ۹۸ به تصویب رسید. در مصوبه پیش‌بینی شده بود که لایحه جامع اقدامات برای عرضه سهام شرکت‌های تابعه ظرف ۳ ماه به شورا بیاید و شهرداری تعیین کند که چه تعداد از شرکت‌ها قابل واگذاری اند، چه تعداد وظیفه حاکمیتی داشته و قابل واگذاری نیستند، چه تعداد نیازمند تغییرات بلندمدت هستند و چه تعداد همین اکنون قابلیت آغاز برنامه عملیاتی را دارند.

بیشتر بخوانید
انتشار اطلاعات معاملات ملکی شهرداری تهران، به‌زودی

بالاخره پس از ماه‌ها تلاش و پیگیری، مدتی است که اطلاعات معاملات ملکی بر روی نسخه تستی وبسایت شفاف بارگذاری شده و به زودی روی نسخه اصلی وبسایت شفاف منتشر خواهد شد. به همین بهانه گفتگویی با خبرگزاری ایسنا داشتم که مشروح آن در ادامه آمده است.

رییس کمیته شفافیت شورای شهر تهران با اشاره به اینکه پس از سه سال تلاش کمیته شفافیت شورای شهر، بالاخره اطلاعات معاملات ملکی شهرداری تهران به زودی روی وبسایت شفاف منتشر می‌شود، گفت: این اولین نوری است که بر تاریک خانه حوزه املاک شهرداری تهران تابانده می‌شود و امیدواریم پایه‌ای شود تا به تدریج شاهد از بین رفتن رانت و فساد در این حوزه باشیم.

بهاره آروین در گفت وگو با ایسنا، در مورد مصوبه شورای شهر برای اعلان عمومی اطلاعات معاملات شهرداری تهران با بیان اینکه حوزه معاملات ملکی تا به امروز بیشترین مقاومت را در مقابل شفاف‌سازی نشان داده است، گفت: مصوبه انجام الکترونیکی و اعلان عمومی ‌اطلاعات معاملات شهرداری تهران، انتشار انواع معاملات را موضوع خود قرار داده است اما با اینکه اطلاعات انواع قراردادهای هزینه‌ای، درآمدی و مشارکتی با پیگیری‌های کمیته شفافیت و شهر هوشمند روی وبسایت شفاف منتشر شده، متاسفانه هنوز معاملات ملکی شهرداری تهران که به شکل‌های مختلف اعم از خرید یا تملک، فروش، اجاره و تهاتر انجام می‌شود، روی این وبسایت منتشر نشده است.

وی تاکید کرد: اگر شما بخواهید اقدامات انجام‌شده در شهرداری تهران را شفاف‌سازی کنید، با بخشنامه ، خواهش و تمنا و  حتی تهدید و ارعاب راه به جایی نخواهید برد؛ بلکه تنها راهتان هدف قرار دادن گلوگاه‌های مالی به صورت سیستماتیک است تا کاربران به ثبت اطلاعات مربوطه وادار شوند.

بیشتر بخوانید