وقتی از کمیته شفافیت حرف می‌زنیم

نمایندگی موثر جز با شبکه‌ای از کارشناسان خوش‌فکر و متعهد به پیگیری و انجام کارها میسر نمی‌شود و خدا را شاکرم که در چهار سال عضویت در شورای شهر تهران، از چنین شبکه‌ای بهره‌مند بودم.

حلقه‌ای از کارشناسان باهوش، دقیق، منظم، متعهد و متمرکز بر پیشبرد کارها در حوزه‌‌های مشخص که در کمیته شفافیت گرد هم جمع شده بودند و بدون چشم‌داشتی از نام و نشان و تنها با هدف افزایش خیر و منفعت عمومی، آن‌چه را در توان داشتند انجام دادند.

بنا بر جایگاه نمایندگی و پژواکی که این جایگاه به صدا می‌دهد، من در این چهار سال، گزارشگر این تلاش‌ها و دستاوردهای همراهش بودم اما بدون هیچ تعارف و اغراقی، هیچ‌کدام از دستاوردهای شفافیت در شهرداری تهران محقق نمی‌شد اگر این حلقه همکاران و کارشناسان متعهد و کاربلد در کمیته شفافیت وجود نمی‌داشت.

این فایل (+) مشخصات همکارانم در کمیته شفافیت شورای شهر تهران است که در این چهار سال، برخی‌شان بی‌اغراق از جان‌شان مایه گذاشتند تا رویه‌های غیرشفافی را تغییر دهند که برای سال‌ها در رگ‌وریشه شهرداری تهران رسوب کرده بود.

برای تک‌تک آن مواردی که در وبسایت شفاف شهرداری تهران در دسترس عموم قرار گرفته است، ده‌ها جلسه گذاشته شده است؛ جلساتی گاه پرتنش همراه با پیگیری‌هایی تمام‌نشدنی که مکرر به خشم و سرخوردگی‌ منتهی می‌شده است و… بالاخره این اطلاعات با همراهی برخی مدیران باورمند به شفافیت و همکاران و کارشناسانی همراه از بدنه شهرداری تهران منتشر شده است.

هرآن‌چه در حوزه شفافیت در شهرداری تهران انجام شده است مدیون تلاش‌ خستگی‌ناپذیر این آدم‌هاست. امیدوارم این تلاش و تجربه چهارساله دوستانم در کمیته شفافیت در موقعیت‌های مرتبط به‌کار گرفته شود و نهال تازه پا گرفته شفافیت روز به روز بیشتر ثمر دهد و به بار نشیند.

بیشتر بخوانید
گزارش عملکرد چهارسال نمایندگی مردم در شورای شهر

۴ سال نمایندگی مردم در شورای شهر امروز به پایان رسید. در انتخابات سال ۹۶ تلاش کردم برنامه‌ای سنجش‌پذیر با عنوان #شهرداری_تمام_شیشه_ای را به عنوان برنامه فعالیت‌هایم برای عضویت در شورای شهر ارایه دهم و در این ۴ سال، آن‌چه در توان داشتم برای تحقق‌ این برنامه انجام دادم.
گزارشی از عملکرد ۴ساله‌ام در جهت تحقق طرح شهرداری تمام شیشه‌ای ارایه کرده‌ام تا امکان ارزیابی و قضاوت در مورد میزان موفقیت یا شکست این برنامه برای شهروندان فراهم شود.

خلاصه گزارش عملکرد بهاره آروین
مشروح گزارش عملکرد بهاره آروین
مشروح عملکرد کمیته شفافیت و شهر هوشمند 

از این پس در جایگاه یک شهروند، مطالبه‌گر شفافیت خواهم بود. مردم ذینفعان اصلی شفافیت‌اند. امیدوارم با افزایش مطالبه‌گری مدنی و سازمان‌یافته برای تحقق شفافیت، آن‌چه تاکنون در این حوزه انجام شده پایدار مانده و روز به روز دستاوردهای بیشتری نصیب‌ مردم شود.

«دستاوردهای تحقق شفافیت در شهرداری تهران»

‌‌شفافیت اطلاعات با راه‌اندازی وبسایت شفاف shafaf.tehran.ir و انتشار عمومی:
اطلاعات معاملات کلان و متوسط شهرداری اعم از هزینه‌ای، درآمدی، مشارکتی و سرمایه‌گذاری، حواله‌ها و قراردادهای ملکی
صورت‌های مالی، اساسنامه و آیین‌نامه معاملاتی شرکت‌ها و سازمان‌های شهرداری
لایحه، مصوبه، عملکرد و تفریغ بودجه در قالب اکسل

بیشتر بخوانید
پیگیری پیشرفت طرح سامانه آنلاین برگزاری حراج و مزایده‌های تبلیغات محیطی شهر تهران

صدوسی‌وهفتمین جلسه کمیته شفافیت و شهر هوشمند ۲۸ تیر ماه به ریاست بهاره آروین و با حضور برزین ضرغامی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران و نمایندگان سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران به صورت مجازی برگزار شد.

در این جلسه توافق شد مدیریت سامانه آنلاین برگزاری حراج و مزایده‌های تبلیغات محیطی شهر تهران با سازمان زیباسازی باشد و مقرر شد درآمدهای حاصل از تبلیغات محیطی نیز توسط همین سازمان دریافت شود.

همچنین با توجه به اینکه انتخاب کارگزار راه‌اندازی سامانه باید از طریق برگزاری مناقصه انجام شود، توافقاتی درخصوص مدل تجاری این مناقصه حاصل شد.

در ادامه جلسه نیز سازمان زیباسازی و سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات موظف شدند حداکثر ظرف مدت یک هفته اسناد مناقصه انتخاب کارگزار را نهایی سازند.

بیشتر بخوانید
پیگیری ثبت اطلاعات پرداخت وجه روی ردیف بودجه

صدوسی‌وششمین جلسه کمیته شفافیت و شهر هوشمند ۳۰ خرداد ماه به ریاست بهاره آروین و با حضور جواد اسلامی مدیرکل خزانه‌داری، محمد فرجود مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات و نمایندگان اداره کل امور مالی و اموال شهرداری تهران به صورت مجازی تشکیل شد.

در این جلسه مقرر شد گزارش ثبت اطلاعات پرداخت مناطق روی ردیف بودجه برای سه‌ماهه پایان سال ۹۹ و سه‌ماهه نخست سال ۱۴۰۰ حداکثر ظرف مدت یک هفته به‌صورت سیستمی از سامانه جامع مالی استخراج شود و گزارش تطبیق آن با اطلاعاتی که توسط خزانه‌داری ثبت شده است، به کمیته شفافیت و شهر هوشمند ارسال شود.

درخصوص واحدهای تابعه نیز مقرر شد تا نیمه تیر ۱۴۰۰ تکمیل فیلد اطلاعات ردیف بودجه اختصاصی در زمان درخواست وجه از سوی این واحدها اجباری شود.

علاوه بر این، کارگروه سامانه جامع مالی موظف شد ضمن تشکیل جلسه با سه سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهندسی و عمران و بوستان‌ها و فضای سبز، حداکثر تا پایان تیر ماه ۱۴۰۰ نتیجه نگاشت کد بودجه عمومی و کد اختصاصی این واحدهای تابعه را در قالب جدول مقایسه‌ای به کمیته شفافیت و شهر هوشمند ارسال کند.

بخش بعدی جلسه به پیگیری راه‌اندازی سامانه مدیریت بدهی و مطالبات اختصاص یافت و مقرر شد انواع بدهی‌های قطعی مناطق ۲۲گانه حداکثر تا پایان تیر ۱۴۰۰ در سامانه مدیریت بدهی و مطالبات ثبت شده و به منظور رصدپذیری بدهی‌هایی که از طریق احکام قضایی ایجاد شده‌اند، به سامانه حقوقی متصل شود.

همچنین مصوب شد سامانه مدیریت بدهی و مطالبات تا پایان تیر ۱۴۰۰ برای بدهی‌های قطعی واحدهای تابعه نیز راه‌اندازی شود و واحدهایی که بالاترین میزان بدهی را دارند برای این اقدام در اولویت قرار گیرند.

بیشتر بخوانید
پیگیری ثبت و انتشار اطلاعات ایمنی ساختمان‌های شهر تهران

صدوسی‌وپنجمین جلسه کمیته شفافیت و شهر هوشمند ۲۶ خرداد ماه به ریاست بهاره آروین و با حضور نمایندگان سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی و سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات به صورت مجازی تشکیل شد.

در این جلسه مقرر شد فایل اکسل اطلاعات ایمنی ۹ هزار و ۵۰۰ ساختمانی که از طرف سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی به سازمان فاوا ارسال شده است، به کمیته شفافیت و شهر هوشمند نیز ارسال شود تا سناریوهای انتشار اطلاعات ایمنی ساختمان‌ها دقیق‌تر شود.

به‌علاوه سازمان فاوا موظف شد امکان ثبت اطلاعات ایمنی ساختمان‌ها را تا نیمه تیر ماه ۱۴۰۰ در بانک اطلاعاتی سامانه پلاک ایمن برای هر کد شناسایی ملک فراهم کند.

سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی نیز موظف شد حداکثر تا پایان تیرماه ۱۴۰۰ اطلاعات ایمنی ۴ هزار ساختمان را به سازمان فاوا ارسال کند و تا انتهای سال، اطلاعات کلیه ۳۳ هزار ملک در سامانه پلاک ایمن ثبت شود.

همچنین مقرر شد این سازمان با ارسال بخشنامه‌ای اعلام کند که تکمیل فرم بازدید ساختمان‌های کم‌خطر و مسکونی از نیمه تیرماه ۱۴۰۰ صرفا به‌صورت سیستمی و در سامانه پلاک ایمن مجاز است و از این تاریخ هیچ فرمی نباید به‌صورت دستی تکمیل نشود.

علاوه بر این، مقرر شد تغییرات موردنیاز در سامانه نظام بازرسی حداکثر تا پایان تیرماه اعمال شود تا از این تاریخ فرم‌های بازدید از ساختمان‌های پرخطر نیز صرفا به صورت سیستمی تکمیل شود.

در پایان نیز راه‌اندازی بخش شهروندی و خوداظهاری سامانه پلاک ایمن حداکثر تا نیمه تیر ماه ۱۴۰۰ به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید