اکنون نوبت جامعه مدنی است

در سالیان گذشته، ۹۰۰ نفر از مهندسان شاغل در شهرداری تهران که بسیاری از آن‌ها در رده‌های بالای مدیریتی حوزه شهرسازی مسئولیت داشته‌اند، بیش از ۱۷۰۰۰ پرونده ساختمانی را در شهر تهران طراحی و نظارت کرده‌اند.
ماده ۷ مصوبه «مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران» (+)، با وضع ممنوعیت برای کارکنان کلیه واحدهای زیرمجموعه شهرداری تهران در استفاده از صلاحیت‌های مندرج در پروانه سازمان نظام مهندسی ساختمان خود در شهر تهران، درصدد رفع این موقعیت دارای تعارض منافع بوده است. در اجرای این ماده از مصوبه، شهرداری تهران اقدام به مسدود کردن امکان درج نام مهندسان شاغل در شهرداری تهران در سامانه شهرسازی نمود.
با شکایت برخی از مهندسان شاغل در شهرداری به دیوان عدالت اداری، شعبه ۶ دیوان عدالت اداری رای به استمرار اجرای مصوبه و شعبه ۱۲ دیوان رای به توقف موقت اجرای آن  رای به توقف موقت اجرای آن داده است (اینجا را نگاه کنید). باتوجه‌به تعارض احکام دو شعبه دیوان، ضروری است هیئت عمومی دیوان به فوریت مسئله را رسیدگی نماید.

بیشتر بخوانید
شفافیت در شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر (دستور جلسه)

هفتادوهفتمین جلسه کمیته شفافیت و شهر هوشمند، شنبه ۹۸/۴/۲۹ به ریاست بهاره آروین و با حضور حمیدرضا تحصیلی، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر با موضوع شفافیت در شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر برگزار خواهد شد.

*

اصلی‌ترین مبنای قانونی تاسیس شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر، اجرای بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها است که به موجب آن، شهرداری تهران مکلف شده است تا از ایجاد و تاسیس کارخانه‌ها، کارگاه‌ها، گاراژهای عمومی، تعمیرگاه‌ها، دکان‌ها و به‌طورکلی مراکزی که به نحوی از انحاء موجب بروز مزاحمت برای ساکنان می‌شود یا مخالف اصول بهداشت در شهرها است، جلوگیری نماید و نسبت به تعطیل یا انتقال واحدهای مزاحم و آلوده‌کننده به خارج از شهر اقدام نماید.
به منظور شفافیت‌بخشی به عملکرد شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر، در جلسه شنبه ۹۸/۴/۲۹، سامانه بند ۲۰ -که گردش کار مراحل اجرای بند ۲۰ از طریق آن انجام می‌گیرد- مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

*

در بخش دیگری از این جلسه، گزارش شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر از نحوه واگذاری کیوسک‌های گل و مطبوعات و نیز غرف بازارهای روز و موقت دریافت خواهد شد.

بیشتر بخوانید
پیگیری شفافیت معاملات در شرکت برج میلاد (گزارش جلسه)

هفتادوپنجمین جلسه کمیته شفافیت و شهر هوشمند، شنبه ۹۸/۴/۱۵ به ریاست بهاره آروین و با حضور مجتبی توسل، مدیرعامل شرکت برج میلاد، محمدرضا زارعلی، مدیرکل امور مالی شهرداری تهران، ابوالفضل مرادی، مدیرکل برنامه و بودجه و نمایندگان معاونت فرهنگی و اجتماعی، اداره کل خزانه‌داری، اداره کل امور مجامع و شوراها و سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار شد و اجرای مصوبه جلسه شصت‌وچهارم کمیته شفافیت در خصوص به‌کارگیری سامانه جامع مالی و حذف سامانه مالی موازی در شرکت برج میلاد مورد پیگیری قرار گرفت.

در جلسه شصت‌وچهارم کمیته شفافیت (+) که با معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران برگزار شد، مقرر شد تا از ابتدای سال مالی ۹۸، استفاده از سامانه‌های مالی موازی در کلیه واحدهای زیرمجموعه این معاونت از جمله شرکت برج میلاد متوقف شود و ثبت عملکرد مالی در تمامی واحدها در سامانه جامع مالی انجام گیرد.

بیشتر بخوانید
ضرورت اصلاح فرایند ثبت و تایید اسناد هزینه در شهرداری تهران

یک‌شنبه، ۹۸/۴/۲۳، در جلسه صدوپنجاه‌وپنجم شورای شهر تهران، گزارش حساب‌های درآمد و هزینه سه‌ماهه اول سال ۹۸ شهرداری تهران توسط حسن رسولی، خزانه‌دار شورا، ارائه شد.

در این رابطه، با اشاره به فقدان اطلاعات مبالغ هزینه‌شده در این گزارش که منجر به عدم شفافیت در عملکرد مالی شهرداری تهران می‌شود، بر لزوم اصلاح فرایند ثبت و تایید اسناد هزینه در شهرداری تهران تاکید کردم:

«همان‌طور که ملاحظه می‌کنید، اگرچه شهرداری تهران قاعدتا در سه‌ماهه اول سال پرداخت‌های قابل‌توجهی انجام داده است، اما در گزارشی که الان دریافت کردیم، هیچ اطلاعاتی از هزینه‌های صورت‌گرفته ارائه نشده است. دلیل این امر آن است که در سیستم حسابداری شهرداری، فرایند ثبت و تایید نهایی اسناد هزینه، به واسطه تاییدیه‌های مکرری که پس از پرداخت باید اخذ شود، طولانی است و اطلاعات مربوط به هزینه‌ها با تاخیر گزارش می‌شود؛ مسئله‌ای که عدم شفافیت مالی را در پی می‌آورد.

بیشتر بخوانید
برنامه عملیاتی اجرای تبصره‌های هوشمندسازی در بودجه ۹۸ (دستور جلسه)

هفتادوششمین جلسه کمیته شفافیت و شهر هوشمند، شنبه ۹۸/۴/۲۲ با حضور نصرالله جهانگرد، عضو شورای سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات، بهاره آروین، ریاست کمیته شفافیت و شهر هوشمند، سکینه اشرفی، معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شوراهای شهرداری تهران و محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات با موضوع برنامه عملیاتی و اقدامات اجرایی لازم در جهت اجرای تبصره ۳۶ بودجه سال ۹۸ شهرداری تهران (+) برگزار خواهد شد.

*

تبصره مذکور، موضوع تحقق تهران هوشمند را مورد توجه قرار داده است و شهرداری را موظف به انجام اقداماتی جهت تسهیل برقراری پشتیبانی از گسترش بستر کارآمد ارتباطات و مبادله دیتا در شهر، بهبود منظر شهری و رفع آلودگی محیط‌زیستی مایکروویوی و کاهش دکل‌های رادیویی و افزایش سلامت عمومی، تسهیل توسعه کسب‌وکارهای دیجیتال وشرکت‌های نوآور و خلاق و بهبود عرضه خدمات شهری به صورت الکترونیکی نموده است.
باتوجه‌به اهمیت اجرای این تبصره از منظر اهداف و برنامه‌های کمیته شفافیت و شهر هوشمند در حوزه هوشمندسازی، پیگیری حسن اجرای تبصره مذکور در دستور کار کمیته شفافیت قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید